سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بارالها ! ... دیده دل هایمان را از آنچه مخالف دوستی توست، کور گردان . [امام سجّاد علیه السلام ـ در دعایش ـ]

خلاصه بحث های معرفتی پیرامون زیارت آل یاسین-قسمت دوم

 فراز اول‏زیارت

سَلاَمٌ عَلَى آلِ یس السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا دَاعِیَ اللَّهِ وَ رَبَّانِیَّ آیَاتِهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا بَابَ اللَّهِ وَ دَیَّانَ دِینِهِ‏

سلام بر آل یاسین سلام بر تو اى دعوت کننده خلق بسوى خدا و مظهر آیات الهى و مرآت صفات ربانى،سلام بر تو اى درگاه خدا و حاکم و حافظ دین خدا

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا خَلِیفَةَ اللَّهِ وَ نَاصِرَ حَقِّهِ السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا حُجَّةَ اللَّهِ وَ دَلِیلَ إِرَادَتِهِ‏

سلام بر تو اى خلیفة الله و نصرت بخشنده دین خدا،سلام بر تو اى حجت خدا و راهنماى بندگان به مقاصد الهیت

السَّلاَمُ عَلَیْکَ یَا تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ وَ تَرْجُمَانَهُ

سلام ما بر تو اى تلاوت کننده کتاب خدا و مفسر آن

از منظر امامت: امام با بیان اوصاف ذاتی خود قصد تسخیر ذات ذائر را دارد

از منظر زائر:زار مشمول هدایت باطنی امام قرار گرفته و فقط با«قلب سلیم» آنها را دریافت می کند.

ü      دلیل شروع زیارت با سلام بر«آل یاسین» این است که حضرت چکیده و عصاره ی فضائل اهل بیت هستند و با سلام بر ایشان به کل«آل یاسین» سلام شده است.

ü      اسم جلاله ی« الله» برترین اسم خداوند است و اگر کسی مظهر این اسم باشد،مظهر تمام اسما و کمالات الهی است و اهل بیت مظهر اسم « الله» هستند.

ü      «دَاعِیَ اللَّهِ وَ رَبَّانِیَّ آیَاتِهِ»: زائر با سلام خود نسبت به دَاعِیَ اللَّهِ دعوت او و قرآن را لبیک می گوید و پس از آن خود را تحت تربیت او قرار می دهد.

ü      «بَابَ اللَّهِ وَ دَیَّانَ دِینِهِ»: حضرت به منزله ی دالان ورودی اسم« الله» است و چون تجسم عینی دین خداست،لذا در خصوص اخلاق،عقیده و عمل که مجموعا دین را تشکیل می دهند حاکم و قاضی است و به هر شک و تردید و نزاعی فیصله می دهد.

ü      «خَلِیفَةَ اللَّهِ وَ نَاصِرَ حَقِّهِ»: خلافت به معنای «آیینه بودن» و «مظهریت» است.یعنی خلیفه ی تام خدا مظهر تمام اسما و صفات الهی است،اما این همه را نه به صورت مستقل بلکه به نحو بالعرض دارد.

ü      «حُجَّةَ اللَّهِ وَ دَلِیلَ إِرَادَتِهِ»: بزرگترین حجت خدا،امام معصوم است و مظهر اسم« الله» با تمام وجود خود از خواست و اراده ی الهی خبر می دهد.

«تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ وَ تَرْجُمَانَهُ»: فرق تالی با قاری کتاب قرآن این است که تالی علاوه بر خواندن کتاب،به آن عمل هم می کند،به همین دلیل حضرت«تَالِیَ کِتَابِ اللَّهِ» است و نه قاری. حضرت به عنوان خلیفه و جانشین خدا،تنها کسی است که می تواند آیات الهی را به صورت کامل و صحیح تفسیر کرده و پرده از حقایق پنهان آن بردارند

ادامه‏دارد...



 
نوشته شده توسط : آسمانی |  سه شنبه 88 اردیبهشت 22  ساعت 4:23 عصر 

    ِْلیست کل یادداشت های این وبلاگ
سخنی از بزرگان
آروم آروم...پایان نیمه شعبان 1430
صوت زیبای انا المهدی...
مقدم سبزت مبارکباد،عشق
غربت
میلاد با سعادت امام علی (ع)
یاد مهدی(عج)
آیا او دوباره ما را می‏پذیرد؟!
[عناوین آرشیوشده]